Infolinka a telefonické objednávky +421 907 412 103
Registrácia

Siro Pacenti

Rodina Pacenti a ich história,

Vinárstvo rodiny Pacenti bolo založené v roku 1970, kedy Siro kúpil pozemky severne od mesta Montalcino (Pelagrilli) a následne vysadil dôležité vinice, ktoré sú tu dodnes – v čerstvej, hlinenej pôde s výhľadom na mesto Siena. V roku 1988 prešla celá správa do rúk Giancarla. Bol to rok zberu a vtedy sa po prvýkrát stáčali vína Rosso a Brunello di Montalcino Siro Pacenti do fliaš.

Na začiatku deväťdesiatych rokov sa vinárstvo rozšírilo o pôdu južne od mesta Montalcino (Piancornello).

Tu, na konci šesťdesiatych rokov, v pôde bohatej na minerály vysadil starý otec matky Giancarla päť hektárov viníc, ktoré sa ukázali byť obzvlášť dôležité pri určovaní charakteristík vín Siro Pacenti. Toto je teraz miestom, kde sa na nových plantážach rozmnožujú korene odrody Sangiovese. Deväťdesiate roky tiež znamenali začiatok partnerstva s Univerzitou v Bordeaux a prvé pokusy o fenolickú zrelosť týkajúcu sa Sangiovese (Yves Glories). Nová pivnica bola postavená v rokoch 2001 až 2004 a spája technológiu a skúsenosti vo vzťahu k hroznu a pôde.

Pôda,

Hlina a piesok charakterizujú pôdu v Pelagrilli, kde sa vinice nachádzajú na úpätí kopca Montalcino, v nadmorskej výške 350 metrov, vystavené kontinentálnym vetrom.

Vína sú elegantné a aromatické, s evidentnou osobnosťou.

V Piancornello sa vinice vysádzajú do pôdy bohatej na minerály, okruhliaky a kamene. Podnebie je teplejšie a vína sú štruktúrované a silné, so sladkými, okrúhlymi tanínmi typickými pre Sangiovese.

Sangiovese,

Dvadsaťdva hektárov vinohradu je vysadených odrodou Sangiovese, ktoré v meste Montalcino dosahuje svoj maximálny výraz - vinifikované ako jednoodrodové víno.

Tam, kde sa úžasná pôda, výnimočné podnebie a expozícia stretávajú s ľudskou zručnosťou, je Sangiovese schopná vyrobiť víno, ktoré je nielen skvelé, ale aj absolútne jedinečné.

Oddanosť a skúsenosti ľudí, ktorí pracujú vo vinohradoch, sú nevyhnutné pre získanie bezchybných kvalitných strapcov, ktoré sa zbierajú ručne koncom septembra a celé sa prepravujú do pivnice.

Vinifikácia and zrenie

Kručinka a levanduľa rastú pozdĺž stien pivnice, kde sa hrozno z každého kúska pôdy starostlivo vyberá a kontroluje sa bobuľka po bobuľke. Každá vinica je vinifikovaná samostatne s cieľom získania rôznych charakteristík.

V priebehu prvých mesiacov procesu zrenia sa vína niekoľkokrát stáčajú a ochutnávajú pred dosiahnutím konečných zmesí z rôznych parcel vo februári. Jedinou výnimkou je PS, ktoré pochádza z jednej parcely, vyzrieva a stáča sa da fliaš samostatne. Za tým nasledujú dlhé mesiace starostlivosti a pomalého vývoja, počas ktorého sa sila tanínov uvoľňuje do finesy a komplexnosti, ktoré sú základnými charakteristikami našich vín.


Ponuka produktov